Vrienden van ZAP

Vrienden van ZAP Jaaroverzicht 2019 (14-12-2019)

Beste vrienden,

Het einde van het jaar zit er aan te komen. Een mooi moment om even de balans op te maken over wat er allemaal is gebeurd dit jaar. We trappen af met ons nieuwe logo wat eind januari bekend werd. We wilden De Vrienden een nieuw gezicht geven en dat is, vinden wij, prima gelukt. Het logo is nu te vinden op ons briefpapier en e-mails, maar ook langs de lijn op ons reclamebord langs het A-veld en in de sporthal.

Door het groeiende ledenbestand was er ook behoefte aan een nieuw ledenbord. Wellicht heeft u deze al gezien in de kantine. Uw naam is er weer keurig opgedrukt en we hebben ruimte gecreëerd voor nieuwe leden.

Wij willen jullie graag informeren over wat we met elkaar allemaal voor mooie dingen hebben gedaan in 2019. Activiteiten en spullen zijn aangeschaft of mede-gefinancierd door jullie bijdrage aan De Vrienden van ZAP.

De gebruikelijke en jaarlijks terugkerende onderdelen kunnen altijd op onze steun rekenen:

-Handbalkamp
-Voetbalkamp (met dit jaar o.a. ook een nieuwe beker voor de penaltybokaal)
-Balsponsoring Handbal
-Balsponsoring Voetbal
-Bus handbal
-Ondersteuning ZAP 1 voetbal

Ook de door jullie uitgekozen seizoenkaart is natuurlijk een leuke toevoeging voor de desbetreffende afdeling.

Naast de gebruikelijke activiteiten zijn wij als bestuur ook altijd op zoek naar de speciale ondersteuningen. Deze worden ons aangereikt of bedacht door het bestuur.

Dit jaar kwam er vanuit de handbal de vraag of wij mee konden helpen met de aanschaf van materiaal voor krachttraining. Mede door ons is er een groot aantal kettlebells aangeschaft. De dames kunnen nu nog beter en efficiënter aan krachttraining doen.

De voetbal had behoefte aan de juiste spanning. De door ons volledig gefinancierde ballenpomp gaat hier zeker voor zorgen. Dit apparaat wordt al gebruikt bij tal van grote clubs wereldwijd en nu ook bij ons in Breezand. Het apparaat zorgt voor een gelijke spanning in iedere bal waardoor alle ballen hetzelfde aanvoelen.

Tot slot de ledenavond in samenwerking met Koopman & Co met als gast Bart Heuvingh. Bart gaf een geslaagde lezing weg aan ruim 90 Vrienden en relaties van Koopman & Co. Het was een interessante avond over begeleiding van talenten in de topsport.

De balans is opgemaakt en wij als bestuur kijken terug op een prima jaar waarin er weer leuke en belangrijke dingen gerealiseerd zijn.

Over het bestuur gesproken, er zijn een paar wijzigingen die wij u nog willen melden. Gerard van Lierop en Johan Wijnker hebben hun afscheid aangekondigd. Gerard is begin dit jaar opgestapt en Johan zal eind dit jaar afscheid nemen. Beide heren zijn bijzonder belangrijk geweest voor de ontwikkeling van De Vrienden van ZAP en de huidige status van De Vrienden. Tal van activiteiten hebben zij verricht, begeleid of van advies voorzien voor de vereniging. Beide heren worden op gepaste manier bedankt voor hun jarenlange inzet voor De Vrienden.

De lege stoelen zijn inmiddels weer ingevuld. Met nieuwe ideeën, vol energie gaan wij er in 2020 weer een mooi jaar van maken. Samen met jullie gaan we, waar nodig, de vereniging verder helpen naar sportief succes en plezier.

Namens het bestuur wensen wij u een goed uiteinde en een sportief 2020!

Jos Wijnker
Gé van der Meer
Stefan Hoep
Aad van der Meer
Johan Wijnker

Save the Date: Zaterdag 28 December, Klaverjasdrive VVZ

Wilt u ook lid worden van de Vrienden van Zap? Voor € 100,00 per jaar bent u lid en hiervoor krijgt u er heel veel vrienden bij.