ZAP breidt trainersstaf selectie uit met oude bekende


Nadat bekend werd dat Jeffrey Steenvoorden volgend seizoen een stapje terug doet en geen deel meer uit zal maken van de technische staf, moest er op zoek worden gegaan naar een nieuwe rechterhand van John. Deze is gevonden in de persoon van Bouke Niggendijker.

Bouke Niggendijker

Voorzitter Hans Tummers over het aantrekken van een extra trainer binnen de selectie:
“In de afgelopen jaren is gebleken dat deze aanvulling echt van belang is. Zo had Sem Wokke altijd Bertus bij zich en had Hans de Koning hulp van Mark de Vries. Enerzijds zal Bouke als klankbord van de huidige trainers fungeren en anderzijds zal hij doordeweeks ook trainingen mede gaan begeleiden. Dit is nodig omdat de trainingsopkomst binnen de selectie iedere week heel hoog ligt. De jongens willen graag op hoog niveau trainen. Als bestuur doen we er alles aan om die jongens hierin te faciliteren.”

Bouke Niggendijker is een bekende bij de selectie. Hij is eerder trainer geweest van ZAP 2. Van dit team wist hij een hecht team te smeden en ze naar de eerste klasse te dirigeren. Hans Tummers is dan ook in zijn nopjes: “Bouke heeft in zijn eerste periode bewezen dat hij jonge jongens beter maakt en bovendien erg goed in de groep te liggen. Ook met zijn ruime ervaring in de sport is hij absoluut een aanwinst.”

Bouke heeft de afgelopen jaren een sportief uitstapje gemaakt naar de basketbalvereniging The Suns in Den Helder. Nu dat op de rit staat is er weer meer tijd en ruimte om actief te zijn in de voetbalwereld. De teamspirit van ZAP met veel jeugdige talenten sprak hem daarbij erg aan alsmede de samenwerking met John Dobma en Jan Norder. “Bouke is erg gedreven, hij heeft altijd zijn ambitie uitgesproken om ooit nog een terug te keren bij ZAP.” aldus de voorzitter “We zijn als club dan ook erg blij Bouke weer te mogen verwelkomen en kijken erg uit naar zijn komst”.

Selectie volgend seizoen

Diverse jongens hebben aangegeven dat ze aan het eind van dit seizoen vertrekken. Zo gaan Robin Schouwvlieger en Jeroen Pater naar Schagen United, gaan Bram Dekker en Tom Sijm naar Succes en gaat Freek terug naar Flevo. Het vertrek van deze spelers kan goed worden opgevangen binnen de huidige selectie met voornamelijk jonge jongens uit eigen opleiding.

Sterkhouder en aanvoerder Nick Broersen in actie

De afgelopen periode heeft de staf om tafel gezeten met alle spelers binnen de selectie. John Dobma hierover: “We zijn blij dat sterkhouders als Broersen, Buik, Spaans, Van den Bosch en Albert hebben aangegeven de club trouw te zullen blijven. Dit aangevuld met de ervaren spelers Raateland, Molenaar, Boerman, La Croes, Vink en jong (polders) talent als Dietvors, Krijger, Kuiper, de Kroon, Huiberts en Langelaan heb je meer dan voldoende basis om volgend seizoen goed mee te kunnen op het niveau van de 2e klasse.”

Waarschijnlijk zal de selectie aankomend jaar door het vertrek wat kleiner zijn dan afgelopen jaar, maar dat hoeft geen probleem te zijn. De volgende talentvolle lichting staat namelijk al te trappelen. Trainer Dobma: “afgelopen periode hebben we veel samen getraind met de jongens van O19. Deze jongens hebben in de jeugd veelal op het niveau van de hoofdklasse gespeeld en dat zie je terug op de trainingen. Na volgend seizoen zullen er in principe tien van deze jongens doorschuiven naar de selectie. De O19 spelen hun wedstrijden op zaterdag, dus als we heel erg krap komen te zitten in spelers kunnen deze jongens mogelijk ruiken aan het voetballen in de selectie.”
Voorzitter Hans voegt daaraan toe: “Het blijft altijd de insteek van ZAP om te bouwen op eigen jeugd. Waar nodig kan dit dan worden aangevuld met geroutineerde of talentvolle aanvullingen van buiten het dorp. Het is mooi om te zien dat er weer een goede, talentvolle lichting aan zit te komen”.