Im memoriam Theo Bloothoofd Sr.

In memoriam Theo Bloothoofd Sr.

“Onze Theo” zo mochten wij Zappers hem wel noemen, is donderdag 28 januari na een behoorlijk ziekbed overleden. Theo was in Schagen in Magnushof waar hij werd verpleegd en ook hem heeft het coronavirus daar gevonden en samen met zijn andere kwalen heeft hij het niet overleefd.

Theo was een Zapper in hart en nieren en heeft zich op vele fronten laten zien bij en voor de club. Te veel om allemaal op te noemen maar we lichten er toch een paar uit. Theo meldde zich al vroeg als jeugdlid bij ZAP, de katholieke club, want dat vond pastoor Verhoef verstandiger. Hij doorliep de jeugd en al redelijk snel vond dit kleine, snelle, stevige gedrongen en zeer fanatieke mannetje zijn weg naar de hoofdmacht. Hij haalde ijzers uit het vuur voor de vedetten als van Oosten, de Gebr. Timmer en de Gebr. Kuijs. Hoger dan de derde klasse hebben deze mannen nooit gespeeld.

Zo rond zijn 40ste vond Theo het wel mooi geweest, maar de club liet hij niet in de steek. Rond 1980 meldde hij zich bij de toenmalige elftalcommissie en maakte de opstellingen van de elftallen iedere week voor het komend weekend eerst met Wim Langelaan en later toen ze in het bestuur werden geïntegreerd met Jos Smiers. Later onder leiding van de heer Tummers werden de zaken wat professioneler en zakelijker aangepakt en werd Theo tevens begeleider van ZAP 1. Iedereen droeg zijn steentje bij: Theo regelde de bussen, deed de begeleiding van de scheidsrechters en bracht ZAP binnen in bijna alle bestuurskamers van de tegenstanders tot ver in Utrecht.  ZAP speelde in die jaren 10 jaar in de eerste klasse en dat is een magistrale prestatie geweest waar Theo veel aan heeft bijgedragen.

Inmiddels werd Theo al een redelijk “oude” man maar was toch heel vaak op het complex aanwezig. Elke maandagochtend klussen en bakkie doen, verder was hij ook altijd bereid te helpen met het onderhoud van het complex zoals bomen snoeien, lijnen trekken, netten ophangen, velden uitzetten noem maar op, Theo liep er bijna altijd bij. En dan donderdag na de training even een biertje halen met de oude maten in de kantine en effe lekker slap lullen. Verder was hij ook de laatste jaren nog altijd aanwezig bij de uit en de thuiswedstrijden van ons eerste elftal nadat hij om 11 uur al ZAP 2 of 3 aangemoedigd had. Ook gaf hij het goede voorbeeld aan zijn vrouw Laura die hem volgde in het bestuur en verder ook zeer verdienstelijk is geweest voor het hele ZAP gebeuren.

Theo we zullen je ontzettend gaan missen en hopen dat je mag rusten in vrede. Wij wensen Laura, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

 

Bestuur, leden en vrienden van ZAP